2018. január 11., csütörtök

FINTECH

http://docplayer.hu/13472467-A-bitcoin-fejlesztoknek-cimu-kony-meltatasa.html

http://itma.blog.hu/2017/05/25/blockchain-rol_erthetoen

http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0046_informatikai_biztonsag_es_kriptografia/ch09.html
gettingstartedonethereumprivateblockchain.pdf

http://privatbankar.hu/reszveny/az-usa-ban-legalizalnak-a-bitcoint-felrobbant-az-arfolyam-316135
-------------------------
https://dzone.com/storage/assets/8164604-dzone2018-researchguide-bigdata.pdf 6. oldal:
A legfontosabb, hogy a blokkhálózatban lévő több peer függetlenül hajtja végre ezt az érvényesítési folyamatot, így a tranzakciót konszenzussal hagyják jóvá, és nem egyetlen entitásra támaszkodnak.

A blokkhálózatok automatizálhatják a közvetítők vagy letéti szolgáltatások által általában kezelt feladatok nagy részét is. A közvetítő (általában ügyvédek, közjegyzők vagy pénzügyi intézmények) megbízható harmadik felekként szolgálnak, akik felülvizsgálják és érvényesítik a két fél közötti szerződés vagy megállapodás feltételeit. Annak ellenére, hogy értékes szolgáltatást nyújtanak, amely segítséget nyújt a tranzakció érvényességének biztosításában, a közvetítő felelőssége az információk ellenőrzésére késleltetheti az ügylet lezárását. Például egy letéti társaság fenntartja az pénzalapokat ingatlan ügylet során, amíg meg nem tud győződni arról, hogy a pénzeszközök valóban rendelkezésre állnak, és hogy az ingatlan tulajdonjogát át lehet adni az eladótól a vevőhöz; ez egy olyan folyamat, amely napokat és heteket adhat hozzá az értékesítési folyamathoz. De ha a vásárlást egy blokkcsatornán keresztül végezték, nem lenne szükség egy letéti társaság szolgáltatásaira. Mivel a blockchain függetlenül tudja hitelesíteni a tranzakciót, mindkét érintett fél biztos lehet benne, hogy az ügylet nem lesz engedélyezve, amíg a hálózat nem jut egyetértésre, hogy a tranzakció összes feltétele teljesült. Ez nagyban felgyorsítja a tranzakció zárási idejét, és kiküszöböli a tranzakció átvilágításával járó költségeket.
Lényegében a blokkláncok lehetővé teszik az "intelligens szerződéseket", amelyek olyan digitális megállapodások, amelyek előre meghatározott feltételekkel és szankciókkal rendelkeznek, így a blockchain automatikusan érvényesítheti őket.

Amellett, hogy magas rendelkezésre állási szemantikát biztosít a peer-to-peer architektúra, a blockchains szintén kiváló adatbiztonságot nyújt. A blokkhálózatok biztonsága kihívást jelentő koncepció lehet az első megértéséhez: pontosan mennyire biztonságos lehet a rendszer, ha minden benne résztvevő  hozzáfér a többi résztvevő teljes tranzakciós nyilvántartásához? Először is, az a tény, hogy a blockchain minden résztvevője hozzáférhet minden tranzakciós rekordhoz, azt jelenti, hogy a csalás elkövetése érdekében minden résztvevő tranzakciós naplóját fel kell törni és megváltoztatni. Egy peer-to-peer blokkhálózatban, amelyben potenciálisan több millió ügyfélszámítógépet is tartalmaz az egész földet átfogó módon, az ilyen jellegű rekordmanipuláció nem lehetséges. Egyesítsük a blokkhálózatban szereplő peer-ek számát azzal a ténnyel, hogy a technológia privát / nyilvános kulcsokat használ a tranzakciós rekordok titkosítására, és világossá válik, hogy miért válnak a blokkhálózatok a kifinomult, tranzakcióalapú munkafolyamatok rendkívül magas integritás szintű végrehajtásának új szabványává .
Az ilyen típusú technológiai standard jelentős előnyökkel járhategy egész iparág számára, nem csak egy vállalat számára. De ez megköveteli a vertikális piac szereplői közötti bizalmi elköteleződés, ugrásszerű fokozódását, mivel arra kéri a vállalatokat (még a versenytársakat is), hogy közös környezetben folytassanak tranzakciót. Míg első pillantásra ez a koncepció ellentmondásosnak tűnhet, a cégek profitálhatnak adataik összegyűjtésével és megosztásával. A pénzügyi szervezetek már megosztják a csalárd ügyletekkel kapcsolatos adatokat annak érdekében, hogy jobban védjék őket, és a cyberbiztonsági cégek ugyanezt teszik a sikeres hálózati sérelmekből gyűjtött adatokkal. Lényegében a "növekvő dagály emeli az összes hajót" típusú filozófia, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egymás adatait kihasználva javítsák a tranzakciók megbízhatóságát és hitelességét az ellátási lánc valamennyi szereplője között.
Hadd mutassam ezt fel a vertikális piaci felhasználási eset példáján:
mezőgazdaság. Mint a szinte minden iparág, a mezőgazdaság nagy adattovábbítási rendszereket fogad el az általuk létrehozott nagy mennyiségű adat tárolására és elemzésére annak érdekében, hogy megtalálják a termékeik és folyamataik fejlesztésének módjait. Mi van akkor, ha az operációs adatokat olyan blokkhálózathoz töltötték fel, amely más mezőgazdasági vállalkozások adatait tartalmazza? Az ellátási lánc szállítói nyomon tudják követni a nyersanyagokat és a termékeket, ahogy az ellátási láncon keresztül mozognak, és innen származik az előnyök. Tegyük fel, hogy az éttermi lánc szerves ételeket szeretne biztosítani, hogy minden zöldségszállítója szerves trágyát használjon; ellenőrizni tudják a tranzakciós blokkcsövet, hogy meggyőződjenek arról, hogy beszállítóik ténylegesen vásárolnak és alkalmaznak szerves trágyát az általuk termesztett, betakarított és értékesített növényekre. Vagy ha egy kártevő vagy gomba elkezd megtámadni egy bizonyos termést? A blokkcsatornán keresztül elérhető adatok segítségével az elemzések gyorsan megtalálhatják a kártevő terjedését az ökoszisztémán keresztül, hogy megtalálják a forrást és megtegyék a megfelelő lépéseket. Segíthet a megfeleléssel kapcsolatos problémák egyszerűsítésében is, mivel az iparági felügyeleti szervek (például a kormányzati szervek) hozzáférhetnek a blokkhálózathoz annak ellenőrzésére, hogy a résztvevők betartják-e az ipari szabványokat és szabályokat.

Az ábra azt szemlélteti, hogy a blokklánc hálózat hogyan ellenőrizheti az élelmiszer-ellátási lánc minden résztvevőjét mely szükséges információkat nyújt- és teljesíti a felelősségét a hálózat többi résztvevője számára .

A blokkhálózati tranzakciós hálózatok létrehozása nagy erőfeszítéseket tesz az ipari szereplők körében. A blokkhálót használó összes félnek meg kell állapodnia arról, hogy milyen adatokat osztanak meg (például az árképzéssel vagy a védett IP-vel kapcsolatos adatok valószínűleg ki lesz zárva a blokkcsatornából), valamint hogy milyen formátumban vannak az adatok megosztásakor.
De ha ez megtörtént, a blokkhálózatban egyetlen játékos sem felelős a szerver fenntartásához az egész iparág nevében (nem is beszélve az op-ex költségek és a nagy adathálózat fenntartásával kapcsolatos felelősségvállalásról). Ezenkívül a blokkhálózatok technológiája viszonylag könnyen megvalósítható a meglévő informatikai infrastruktúrákon felül a felhőtechnológia fejlesztése révén. A felhőalapú számítástechnika definíció szerint egy elosztott erőforráshálózatot használ, hasonlóan a blokkcsomó létrehozásához használt peer számítógépek elosztott hálózatához. A felhőket már használó vállalatok kevésbé valószínűleg küzdenek azzal a félelemmel, zavarokkal és kétségekkel, amelyek gyakran járulnak hozzá az olyan új technológiák elfogadásához, mint a blokk-lánc.

   Valójában a blockchain modell katalizátorként szolgálhat a felhő és a nagy adatplatformok fokozott elfogadásához. Azokban az iparágakban, ahol blokklánc hálózatot használnak a tranzakciós adatok tárolására, azok a vállalatok, amelyek nem kapcsolódnak a blokkhálózathoz, vagy amelyek nem használnak nagy adatelemzéseket, versenyhátrányba kerülnek azokkal szemben, akik igen. Mivel a piaci trendek megváltoznak és megváltoztatják az ellátási lánc dinamikáját, a nem kapcsolódó vállalatok nem fogják felismerni ezeket a tendenciákat és a nem képesek stratégiáikat olyan gyorsan megváltoztatni, mint a kapcsolódó versenytársak. Ráadásul nem lesznek képesek olyan gyorsan és pontosan feldolgozni a tranzakciókat, mint a blokkhálózathoz csatlakozó más vállalatok, ez a tény, amelyet a blokkhálózatot használó versenytársak kihasználnak.

   Időről időre láttuk, hogy a nagy adatelemzés elfogadása üzleti előnyöket és hatékonyságokat eredményezhet, amelyek korábban ismeretlenek voltak. És ha ez a nagy adatelemző platform még több adathoz fér hozzá egy blockchain-nek köszönhetően, akkor a nagy adatelemzésnek az üzleti műveletek pozitív megváltoztatását illető lehetősége még vonzóbbá válik.

2018. január 6., szombat

Allas Kovetelmenyek.

-----------------------------------


studying towards the compliance and risk officer level 3 (financial health and long-term interests by helping us identify, measure and control risks. This collaborative team needs a multitasker who is comfortable working on lots of different projects.)

 

There is also an opportunity to learn more about the financial markets and the wider FRC business through regular business teach-ins, rotation schemes and through the internal network you will develop. 

------------------------------------------------

 

 


IT kutató, fejlesztő    -   

Compure Services Kft.  -  Budapest
 ...beszédfelismerés és audio analízis területein aktív kutatással, fejlesztésselfoglalkozó magyarországi szoftver cég keres fiatal,...  ...problémamegoldó és problémakezelő képesség Legalább alapszintű programozási ismeretek (C, C++, C# vagy JAVA nyelvek valamelyike), Windows... 

Morgan Stanley Powershell és Python Tanfolyam

Informatika oktató

https://www.profession.hu/allas/tesztelo-budapesti-ceg-1126057/box/p/1680?utm_source=jooble&aggregator=true&utm_source=jooble&utm_medium=cpc&utm_campaign=A_category

http://www.zerotohero.hu/java-14-hetes-tanfolyam/

https://www.jobinfo.hu/allas/tudomanyos-szakkorvezeto-altalanos-iskolasoknak/budapest/4966944/jbnf/norm/?fs_id=186&sc=468

https://www.becube.hu/tanfolyamok?gclid=Cj0KCQiAnOzSBRDGARIsAL-mUB3RKkxZcj7LOLKZT531z4cek37TPXZ8ICgBs48tsYXgDO0RFiWXFI8aAlYaEALw_wcB

https://www.studicore.hu/teszt/?content=teszt

/vadaszrepulo_szimulacios_rendszer_fejlesztesere_keresunk_tapasztalt_c_c++_programozokat_11

profession.hu/allas/programozo-fejleszto  Powerbuilder

Alkalmazásfejlesztő konzulens

Senior Frontend fejlesztő

Elvárások:


  • 3+ év frontend fejlesztésben szerezett tapasztalat (preferáltan ügynökségi oldalon)
  • Magabiztos tudás frontend technológiákban (HTML, CSS, Javascript – kiemelten Javascript)
    • Modern JS technológiákkal szerzett gyakorlati tapasztalat (pl.: React / React Native / AngularJS)
  • Adobe Photoshop magabiztos ismerete
  • Legalább középfokú angol nyelvtudás
  • Enterprise web alkalmazásokk fejlesztésében szerzett tapasztalat
  • Prepocessororkkal (pl. SASS) kapcsolatos tapasztalat
  • RESTful alkalmazásokkal és API-kkal kapcsolatos tapasztalat
  • Tesztelésben szerzett tapasztalat, különböző unit testing framework-ök ismerete (Jasmine, Mocha, Jest)
  • WebGLel, Canvas animation-nel és keretrendszereikkel szerzett tapasztalat
  • Gulp / Grunt tapasztalat
  • Backendes technológiákkal, keretrendszerekkel (.NET, PHP, Drupal, Sitecore) kapcsolatos ismeretek

Frontend (JavaScript) fejlesztő

 

Elvárások:

    • Magas szintű JavaScript ismeret:
      • objektum-orientált JavaScript
      • cross-browser megoldások ismerete asztali és mobil alkalmazások esetén is
      • teljesítmény optimalizálás
    • HTML5, CSS3 és egyéb webes technológiák ismerete
    • Legalább 3 éves fejlesztői tapasztalat
    • Verziókövető és hibajegykezelő rendszerek ismerete
    • Kommunikációképes angol nyelvtudás (szóban és írásban is)
    • Csapatjátékos szemlélet, együttműködő készség

Előnyt jelent:


    • Angular JS tapasztalat
    • MV* keretrendszerek ismerete
    • WebSocket ismerete
    • PHP fejlesztési tapasztalat
    • ES6 ismerete
    • TDD, Continuous Integration (Gulp, Webpack), Continuous Delivery ismerete
 ---------------------------

Skills Required:

  • Advanced fundamental technology skills
  • A thorough knowledge of standard JavaScript
  • Previous experience in Unix/Linux
  • Experience in basic SQL
  • Experience in software development methodologies

Skills Desired:

  • Experience in some scripting language (i.e. Perl, Python)
  • Experience in Scala
  • Experience in stored procedure development
  • Experience in DB2
--------------------------------
 We help companies like Airbnb, Pfizer, and Artsy find great developers. Let us find your next great hire. Get started today.


AIMOTIVE

LOGISCHOOL:
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Infó-s szakgimiben dolgozom. Tehetséges diákjainkat tervezzük a környéki iskolákba küldeni, hogy népszerűsítsék tananyagunk legfontosabb elemeit, így a programozás alapjait is. Ehhez kapcsolódóan keressük a motiváció lehetőségét, úgy is, hogy a legeredményesebbeket, jutalmazzuk, pl. szakmai fejlődésüket is támogató pénzkereseti lehetőséggel.
Várakozásaink szerint, a fenti folyamat során tapasztalatokat nyerhetünk abban a tekintetben, hogy kik azok, akik a kiemelkedő szakmai képességeiken túl megfelelő pedagógiai érzékkel és ezen irányú motivációval rendelkeznek.
Arra számítunk , hogy
1. A remélhető bizalmi kapcsolat alapján, az Önök számára kiszámíthatóbb, feltehetően alkalmas diák-oktatókat ajánlhatunk.  Olyanokat, akik megfelelő készségekkel rendelkeznek  és adott iskolákban ismeretséget/népszerűséget szereztek.
2. Az alkalmasságukat nálunk bizonyító hallgatóinkat, lehetőség szerint Önök alkalmazni tudnák.

Amennyiben Önök is lehetőséget látnak egy, a fentiekhez hasonló kapcsolatban, tisztelettel várjuk szíves visszajelzésüket!
Előre is köszönettel és üdvözlettel: Kollár László (informatika tanár)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://hu.jooble.org/desc/-2742269592802517526?ckey=programozas: izgalmas munkára!Programozás speciális, élmény alapú tanítására keresünk egyetemistákat, 16 év feletti középiskolásokat.Nálunk a 7-17 éves diákok játszva sajátítják el a programozás alapelveit, kreatívan alkotnak. Meghatározott, kötött tanterv alapján tanítunk 10-12 fős csoportokat.Ha•informatikai, programozói ismeretekkel rendelkezel, •nyitott vagy gyerekek tanítására, esetleg tanítási tapasztalataid vannak, •kiváló kommunikációs készséggel rendelkezel és jó előadó vagy, •kedveled a gyerekeket és szót is tudsz érteni velük, •jó megjelenésű, határozott fellépésű, érdekes személyiség vagy, aki példaképül is szolgálhat, •a kreativitás nem áll messze tőled, •megbízható és pontos vagy, •ismered az angol nyelvet,akkor várunk, jelentkezz nálunk!Iskolánk Budapest a XI. kerületben van, a pontos cím: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112.

Programozás oktatása gyerekeknek Óbudán

A SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium keres óraadó státuszba Java programozó tanárt.
Ha szeretne egy innovatív iskolában, segítőkész tanári gárdában, vidám csapatban lelkes diákokkal dolgozni
SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium
..................................
Web tanfolyamok: Html5, CSS3, PHP, Javascript, Ajax
Programozó tanfolyamok: Java,  C++, C#, PHP, Python
Rendszergazda tanfolyamok: Windows szerverek, Linux szerverek, Hálózatok (CISCO)
 8 órás munkaviszony vagy alvállalkozó
.............................
legalább három ismerete: 
HTML/CSS, Photoshop, Illustrator, 3dsMax, Maya, Rendszergazda ismeretek, Indesign, Flash, Premiere, Excel programozás, AfterEffects, Java programozás, C# programozás, PHP, ASP.NET, operatőri ismeretek, ActionScript, szabadkézi rajz
.............................

  • Egyetemi/főiskolai műszaki, vagy pedagógiai végzettséggel rendelkezik
  • Elektronikus oktatási anyagok fejlesztésében van tapasztalata
  • Jártas e-learning rendszerek használatában
  • E-learning módszertanokat ismeri
  • Nyitott a digitális oktatási megoldások és eszközök iránt
  • Innovatív és kreatív gondolkodásmód jellemzi
  • Agilis szemlélet is jellemzi
  • Apple alkalmazások (iBooks Author, iMovie, Book Creator) ismerete előnyt jelenthet
  • Középfokú német nyelvtudással rendelkezik írásban és szóban, angol nyelvtudás előnyt jelenthet
  • Elemző és problémamegoldó képesség jellemzi
  • Ügyfélorientált, stabil személyiség
-------------------------------------------------------

BI FEJLESZTŐ


  • ETL fejlesztés,
  • SQL lekérdezések, tárolt eljárások készítése,
  • Elméleti és gyakorlati adatbázis, valamint adattárház tervezési ismeret MSSQL-ben,
  • SSIS, MSSQL szerver, Visual Studio ismeretek,
  • Jó kommunikációs - és kapcsolatteremtő készség, határozott fellépés,
  • Precíz, igényes munkavégzés,
  • Folyamatos fejlődési igény, önképzés jellemzi.

Előny:


  • SVN, Oracle, PL/SQL, Python, R, Microstrategy, DataVault, SAP Power Designer ismerete.
---------------------------------------------------------------------------


  • Webes technológiák (HTTP, REST, HTML, CSS)
  • PostgreSQL adatbázis
  • Jenkins
  • JBoss, WildFly alkalmazásszerver
  • TDD, BDD (Cucumber)
  • Maven, Git
  • Swing
  • Mule ESB
  • GWT, GXT
  • Agilis módszerek
  • Folyékony angol nyelvtudás
---------------------------------
  • Big Data tapasztalat,
  • Reactive Stream Architecture,
  • OPC tapasztalat

-----------------------------------------------------

 AGILE
 AI
 BIG DATA
 CLOUD
 DATABASE
 DEVOPS
 INTEGRATION
To Cache or Not to Cache? - by Patryk Bandurski
 IOT
Hands-On IoT DevOps: Day 1 - by Costas Pipilas
 JAVA
 MICROSERVICES
 MOBILE
 PERFORMANCE
 SECURITY
 WEB DEV

Deep learning neurális hálók fejlesztőmérnök - (CAS) Ütközés elkerülő rendszerek
https://allas-ajanlat.monster.hu/Python-Fejleszt%c5%91-Budapest-CHR-HU/11/188734454?WT.mc_n=olm_sk_feed_jobinfo_e_p_hu